Garantie & reparatie

Garantie op diensten

Maar dan Anders geeft 6 maanden garantie op geleverd werk, tenzij schriftelijk anders overeengekomen is. Dit wil zeggen dat indien binnen de gestelde termijn problemen optreden met het uitgevoerde werk wat niet te wijten is aan betrokken apparatuur, Maar dan Anders kosteloos deze problemen oplost of in een uiterst geval het bedrag voor de dienst(en) teruggeeft.

Garantie op producten

Maar dan Anders is een eenmanszaak. In die positie is het niet mogelijk om zelf te onderhandelen met leveranciers over garantie en reparaties. Daarom laat Maar dan Anders klanten benodigde onderdelen zelf bestellen, of worden de onderdelen voor je besteld bij een detailhandelaar. Hierbij word je altijd geïnformeerd over de manier waarop je je op de garantie van het apparaat kunt beroepen.

Garantie-afhandeling

Doorgaans geven detaillisten 1 tot 2 jaar garantie op producten. Indien een klant een apparaat heeft wat binnen de garantieperiode een non-conformiteit vertoont, kan Maar dan Anders namens de klant bij de betreffende detailhandelaar bemiddelen om een reparatie te verzorgen of om anderszins de garantie in te zetten.
Op verzoek van de klant kan Maar dan Anders het betaalbewijs overhandigen, zodat de klant op eigen initiatief bij de detailhandelaar gebruik kan maken van reparatie en andere garantiebepalingen.