Backupstrategieën

Je kunt iets maar één keer voor altijd verliezen.

“Data” klinkt heel allesomvattend, en dat is het ook. Je e-mails zijn data, kattenplaatjes zijn data, en dat project waar je al drie jaar met bloed, zweet en tranen aan werkt is data.

Stel je voor dat door een stroomstoring of simpelweg falen van je harde schijf je project, e-mails en kattenplaatjes in een zwart gat verdwijnen.
‘Zonde’ is een understatement, ‘drie jaar van je leven kwijt’ komt meer in de buurt.

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom helpen we je graag om al je data veilig te stellen op de manier die het beste voor jou werkt.

Maar dan Anders helpt je met:

Lokale backups

Via je netwerk (zoals wifi of LAN) kun je op een andere plek in je huis of pand automatische backups laten maken van bestanden op je computer.

Mocht een computer beschadigd raken, bijvoorbeeld door lekkage of brand, dan is de kans klein dat de andere kant van het pand ook door die schade getroffen worden.
Zo heb je meer zekerheid dat je data bij schade intact blijft.

Cloud

Voor extra zekerheid kun je ervoor kiezen om naast lokale backups ook naar een datacentrum te kopiëren.

Mocht je bijvoorbeeld brand krijgen, of mocht je backupschijf kapot gaan, dan heb je altijd nog een exacte kopie buiten de deur.

Cloud + Hosted

Voor nóg meer zekerheid, of als je meerdere computers op 1 centrale backup wil opslaan, kun je kiezen voor een gehoste oplossing.

Meerdere computers kunnen dan backups draaien naar een online dienst, die alle backups bij elkaar kopieert naar een andere clouddienst.

Deze optie heb je thuis meestal niet nodig, maar komt bijvoorbeeld wel van pas als je meerdere bedrijfslocaties hebt.