Techniek & infrastructuur

Streaming

Wil je je tv- of radiozender op internet doorgeven, of wil je voor een locatieuitzending tussen twee plekken streamen? Daar kan ik je over adviseren, en dit advies ook uitvoeren. Streaming is vaak goedkoper dan een mobiele zender voor je radio- of tv-uitzending, en je hebt er ook geen frequentievergunningen voor nodig. Een 4G-verbinding en/of internet van een naburig gebouw volstaat.

Logging & On Demand

Als Nederlandse radio- of tv-zender moet je van het Commissariaat voor de Media 24 uur per dag opnemen wat je uitzendt. Ik kan die verplichting voor je invullen met een automatisch systeem wat zowel schijfruimte als kwaliteit respecteert.

Dit systeem kan bij radiozenders ook gekoppeld worden aan de website, zodat luisteraars hun favoriete programma kunnen terugluisteren. Dit gaat allemaal automatisch; mij heb je alleen nodig voor installatie en software-updates.

Playout & scheduling

Moderne technologie heeft het voor kleinere zenders overbodig gemaakt dat er 24 uur per dag iemand zit om uitzendingen te starten of bewaken. Maar je moet die moderne technologie nog steeds vertellen wat het moet doen.

Ik kan je helpen bij de radio met planning van muziek en reclame, en de ingest hiervan.

Voor tv kan ik je helpen met de media-ingest en planning van uitzendingen. Ik ken CeReSys door en door, en ik kan je adviseren over effectief gebruik in een situatie met weinig medewerkers.

Infrastructuur

Ga je een nieuwe zender beginnen, of draai je al 20 jaar met hetzelfde en is het tijd voor iets beters?

Ik kan je advies geven over de mogelijkheden van 2018, de juiste spullen voor jouw behoeften verzamelen en combineren, en je medewerkers bekend maken met die nieuwe spullen. Zo kun je snel vooruit.

Advies voor televisie

Digitale opname / streaming / distributie, regie-apparatuur, montage-apparatuur, camera's, zendlijnprocessing...

Advies voor radio

Mengpanelen, microfoons, schakelingen, distributie, automatisering, zendlijnprocessing...

ICT-advies

Computernetwerken, inrichting besturingssysteem, backups, NAS...